top of page

Oratorij 2019 - Imaš moč

Veselje, smeh, razposajenost, požrtvovalnost, nova prijateljstva ter še bi lahko naštevali je bilo tisto, kar je med 7. in 13. julijem na poseben način krasilo naš kraj in mu dalo tisto, na kar smo že dvanajst let izjemno ponosni - Oratorij Sveti Duh!

Letošnji junak oratorija je bil Peter Klepec, geslo pa je pomenljivo sporočalo, da "Imamo moč" - in res smo se te Moči nalezli prav vsi. Animatorji smo (na čelu z letošnjima voditeljima Ano in Lukom, ki sta opravila odlično delo) ponovno poskrbeli za vzdušje, ki ga poznamo v zadnjih dvanajstih letih. Ne gre zgolj za vrhunsko izpeljano organizacijo, ampak predvsem za ekipnega duha, ki je potoval med vsakim izmed nas saj smo si drug drugemu dajali Moč, ki nam je pomagala, da smo bili po koncu oratorija vsi naravnost navdušeni nad opravljenim delom. Veseli nas, da smo to Moč lahko delili tudi z vsemi otroki, ki so se udeležili oratorija ter imeli privilegij, da smo to Moč kot prijeten bumerang od otrok lovili tudi sami. Na tem mestu bi se še posebej radi zahvalili našima duhovnima voditeljema - patru Mihu in sestri Mariji Ireni! Posebna zahvala gre tudi "Godču", ki nam je omogočil, da smo lahko oratorij izvedli na njegovem prostoru, hvala pa seveda tudi vsem ostalim, ki ste nam pomagali v kakršnikoli obliki.

Nenazadnje pa hvala vam dragi starši (in stari starši) za okusno pecivo, s katerim ste nam prav tako polepšali dneve in predvsem za zaupanje, ki ste nam ga izkazali, ko ste nam ponovno zaupali svoje otroke. Imeli smo se super in se že veselimo, ko se srečamo naslednjič!

No, seveda pa preden zaključimo z uvodnim besedilom in vas pustimo, da uživate ob letošnjih izbranih fotografijah (še vedno bo držalo, da slika pove več kot 1000 besed), pa se vseeno spomnimo na nekaj poudarkov z letošnjega oratorija.

Letošnja simpatična osvežilno-poletna barvna kombinacija oratorijskih majčk, ki so jih nosili otroci in animatorji se je kot vsako leto tudi letos dodobra "našvicala" ob pestrih nalogah, ki so jih prinašale velike igre - izdelovanje slovenske zastave, spretnostni poligoni, grajenje cerkvic, iskanje animatorjev in skritih predmetov s pomočjo koordinat in aplikacije GoogleMaps, itd. Posebno veliko igro smo izvedli tudi kar v okviru letošnjega oratorijskega izleta. Za letos smo se odločili, da gremo obiskat našo kraško regijo, točneje smo si za cilj izbrali hrib Slivnico nad Cerkniškim jezerom, ki sicer slovi tudi kot čarovniška gora. No, da pa s čarovnicami nismo imeli problemov, so poskrbeli otroci, ki so zelo dobro opravili naloge, ki so jih čakale ob poti, še bolj pa so navdušili z zelo spodobno hojo, za katero so bili na vrhu hriba nagrajeni tudi z lokalno specialiteto - slastnimi palačinkami.

Poglavje zase so bile zopet vodne igre, kjer je po zraku med zaključno bitko kot ponavadi (od)frčalo skupno približno dva tisoč balončkov, ob koncu pa so tudi letos gasilci poskrbeli za zelo prijetno osvežitev.

Poleg razgibanih velikih iger pa velja omeniti tudi druge vsebine, ki so vsaka na svoj način popestrile letošnji oratorij: novi bansi, jutranji poligoni, vsakodnevna skrbno pripravljena igrica, ki je vsakič razkrila eno izmed poglavij iz življenja Petra Klepca, številni gostje, še posebej so se otroci razveselili obiska policistke in zabavni program, kjer smo si med drugim ogledali tudi delo moškega frizerja pa seveda so bile tu tudi pestre in zanimive delavnice, ki so vsak dan otrokom ponujale možnost, da so se preizkusili v različnih dejavnostih.

Veseli nas tudi, da smo ponovno preživeli čudovit sobotni dan, ko se nam na oratoriju pridružijo tudi starši. Začeli smo ga s sveto mašo, nadaljevali z zabavnim programom, nato pa so sledile ločene kateheze za otroke in za starše. Po malici pa je bil čas za letošnjo sobotno veliko igro - ORATORITY, kjer so seveda tekmovali tudi starši. Razgibane naloge (pri nekaterih smo razmigavali bolj možgane pri drugih pa ciljali, se vrteli, skakali,...) so poskrbele, da smo se vsi zelo razveselili še sklepnega dela, ki je tudi letos vseboval piknik ter ob tem seveda prijetno druženje (seveda so bile na sporedu tudi zahvale vsem, ki ste nam letos pomagali, pozabili nismo niti na tradicionalni skeč, ki je letos postregel z umetniško uprizoritvijo sinhrone umetnosti plavanja). Tako smo torej nazadnje ob sproščenem kramljanju, pogostitvi in v razposajenem razpoloženju na zares lep način zaokrožili letošnji oratorij.

Sedaj pa... slike:)

Naj bodo lep spomin na letošnji oratorij in pa seveda ... se vidimo naslednje leto! :)


bottom of page